top of page
Værd at besøge

Vrejlev kloster og kirke: Beliggenhed 1 km nord for Poulstrup. Gammelt præmonstratenserkloster, der sammen med Børglum kloster fungerede indtil reformationen.
Klosterruten: Natursti på ca. 5 km gennem det åbne land vest for Vrejlev kloster og Poulstruplund plantage. Start ved kirkens parkeringsplads. Her findes en folder over ruten. Stien er en gangsti delvist med grus og græsbelægning, som ikke er velegnet for gangbeesværede eller barnevogne.
”Prinsesserne” er titlen på Anne Marie Løns roman fra 1996 med inspiration fra søstrene på Rønnebjerg Storgård. Gården findes ikke længere, men søstrenes gravsted findes stadig på Vrejlev kirkegård.
Poulstrup Ørredfiskeri: Syd for Poulstrup findes et dejligt område for den fiskeinteresserede. Her kan man i fred og ro forsøge at redde sig en ørred, som kan grilles på stedet.
Sporet ved Tollestrup mose: Følg vejen mod Jerslev til Tollestrup. Ved Tollestrup er der en vandrerute gennem den fredede Tollestrup mose Sporet består af 2 afmærkede ruter. Rød rute på ca. 1 km og gul rute på ca. 3,5 km. Husk gummistøvler dele
af sporene kan være meget fugtige.
Helligkilden ved Fuglsang: Kilden er beliggende ved Fuglsigvej som er en sidevej til Hjabelundvej. Der er på stedet opsat et skilt, som henviser til “Helligkilden" Helligkilden ved Fuglsang blev reetableret med støtte fra Nordjyllands amt i 2003. Kilden er formentlig fra 121300tallet og har hørt under Vrejlev Kloster.
Yderligere information: På Lokalhiastorisk arkiv kan du finde mange oplysninger om egnen og dens historie. Arkivet er åbent mandag kl. 16 - 18.

Hent folder om ......

Der findes en folder......

bottom of page