top of page

En lokalhistorisk tur på Klosterruten omkring Vrejlev Kloster og Poulstrup, er en dejlig rundtur i det åbne land, med alsidig natur og informationstavler der fortæller historiske oplysninger om området, fx nævnes Vrejlev Møllevej, som er resterne af den hovedfærdselsåre, Danmarks konge Frederik den 3. forlangte anlagt op gennem Vendsyssel efter 1648, og som blev benyttet til kongens rejser til Norge.

 

Klosterruten går nord om det flotte Vrejlev Kloster, der blev grundlagt i 1100-tallet som et Præmonstratenserkloster for nonner, under Børglum munkekloster, og går man en tur forbi den velplejede kirkegård ved Vrejlev Kirke, kan man bl.a. se gravstedet for “Prinsesserne” fra Rønnebjerg Storgård. "Prinsesserne" blev for alvor landskendte, da Anne Marie Løn skrev sin roman "Prinsesserne", der handler om de to proprietærdøtre Valborg og Violet, som blev født omkring 1900-tallets begyndelse og boede på en stor gård i Rønnebjerg ved Poulstrup.

 

Er man i bil kan der med fordel parkeres ved kirken, hvor Klosterruten starter og slutter - her findes en stander med flotte foldere der beskriver Klosterruten. 

Snør vandreskoene og prøv den 5 km trampesti i den pragtfulde natur - det kan kun anbefale

Klosterruten
bottom of page